Продавець Aromatico розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
858 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде опрацьована в найближчий робочий день.

+380 (50) 367-87-58
Миколаїв, Україна
Кошик
інтернет-магазин «Ароматико»

Види кавового дерева

Види кавового дерева

Існує 5 основних видів кави, з яких людина робить напій:

ветка кофе арабики

  • Арабіка (Cofféa arábica) – також називають Кава аравійська.
  • Робуста (Coffea canephora) – також називають Каву конголезьку.
  • Ліберика (Coffea liberica) – найзапашніший вид кави.
  • Ексцельса (Excelsa) – насправді є сортом Ліберики.
  • Стенофіла (Coffea stenophylla) – високогірна кава Сьєрра Леоне.


Усього відомо понад 60 видів кавового дерева. Для селекції та виробництва на плантаціях культивують лише 10. З них 99,9% виробництва припадає на 5 видів кавового дерева. Їхні плоди ми використовуємо для приготування кави.

  • Арабіка - На види кави арабіка припадає 61% всього виробництва зерна. Арабіка вважається найбільш цінною за своїми смаковими та ароматичними характеристиками.
  • Робуста – Другий за обсягами виробництва (близько 38%) вид кави. З різних причин робуста цінується менше арабіки, про що ми розповімо окремо. Незважаючи на це, виробництво робусти рік у рік зростає.
  • Ліберика – Має потужний аромат, але слабкі смакові характеристики. Зерна ліберики часто використовують для посилення аромату у блендах. Самі дерева дуже стійкі до перепадів температур, але досягають 9 метрів у висоту, через що ліберика не зручна для культивації та збору врожаю. Раніше активно вирощувалась на Філіппінах.
  • Ексцельса – Насправді є різновидом Ліберіки. Часто приймається за окремий вид завдяки своїй разючій стійкості до хвороб та виразнішим органолептичним властивостям. Активно використовується для гібридизації та створення нових, більш стійких сортів кави.
  • Стенофіла - На противагу Арабіці стиглі ягоди Стенофіли темно-фіолетового кольору. Може перевершувати арабіку у смакових якостях. На жаль, рослину невигідно обробляти через довго інтервал між посадкою та першим урожаєм (4 роки) протягом якого вона виростає до 3-4 метрів у висоту.


Докладніше про кожен вид кавових дерев ми розповімо в окремій статті і навіть не одній. А поки що трохи про те, звідки взагалі взялися кавові дерева.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner