Як вибрати підходяще місце для зберігання кави вдома
1. Найпридатніше для цього місце це кухонна шафа. Так, звичайна кухонна шафа, де у вас стоїть посуд. Тут потрібна температура, не буває світла, мало вологи і немає зайвого тепло. Просто оберіть шафу, куди ви рідше заглядаєте, щоб туди не потрапляло сонце і подалі від духовки з плитою. Ви напевно чули, що каву можна чи потрібно зберігати у холодильнику. Однак ми не радимо цього робити. Щоразу коли ви діставатимете каву, на ній через зміну температури утворюватиметься конденсат. А він у свою чергу щоразу вбиратиметься в зерно, залишаючи в них небажані запахи та смаки.
2. Морозильна камера
Морозильник ще гірше впливає на каву, ніж холодильник, оскільки перепад температури ще вищий. Однак для тривалого зберігання кави без щоденного використання морозильна камера підійде найкраще. Ми радимо заморозити каву, відразу ж після її обсмажування, так ви зможете зберегти більше корисних властивостей та смак кави та продовжити життя зернам на два-три місяці.
Декілька правил для зберігання вашої кави в морозильнику:
Потрібно запакувати каву в темну, непрозору і щільно закриту упаковку, щоб уникнути попадання зайвого та небажаного повітря та льоду всередину.
Постарайтеся якомога рідше діставати каву з холоду, щоб вона не зазнавала зміни температури.
Перед тим як приготувати напій, потрібно нагріти каву до кімнатної (22 градуси) температури, щоб крижані зерна не зіпсували смак напою.
Не потрібно зберігати каву в морозилці понад 3 місяці.
Ще один лайфхак: ви можете зберігати каву в морозильнику і щодня насолоджуватися бадьорим ароматом. Достатньо розділити ваші запаси на маленькі порції. :)
Отже, якщо сказати коротко, то:
-Купуйте каву в маленьких фольгованих пакетах, вміст якого ви зможете випити за 1-2 тижні.
-зберігайте ваші запаси в темному та сухому місці.
-Вибирайте якісну каву
- Любите ідеальну каву? Тоді ви знаєте, як важливо підтримувати чистоту вашої кавомашини! Регулярна декальцинація – обов’язковий крок для того, щоб ваша машина служила довго та тішила вас бездоганним смаком напоїв.
- Заварювання кави в чалдах – це процес, який займає всього кілька хвилин. Ось кілька простих кроків, щоб отримати ідеальну чашку: