Чому кава втрачає міцність та насиченість?
Виявляється, його потрібно зберігати по особливому? Ці болючі питання виникають у багатьох любителів смачного напою вже не одне покоління. Кожен кавоман хоче, щоб кава була завжди у найкращій формі довше чи завжди. У цій статті ми докладно напишемо як у якій тарі та за яких умов ви зможете зберегти якість та смак кави протягом тривалого часу. Щоб розібратися в цьому питанні, ми вивчили багато форумів, книг, думок знавців і любителів напою. Трохи погадали на картах, прочитали кілька старовинних книг чаклунів і тепер ми можемо розповісти все в найдрібніших подробицях.
З початку потрібно зрозуміти як довго ви збираєтеся зберігати мелену або зернову каву. Його можна купити багато і на довго, а можна купити небагато, але балувати себе протягом кількох місяців. У будь-якому випадку ми хочемо пити якісну каву, що не видихлася. Відразу скажемо, що найкраще купувати каву невеликими партіями і краще за зернову не мелену. Так воно довше збереже свої смакові та корисні властивості.
Коли кава росте на плантаціях, весь свій неповторний смак бере з природи. На це впливає промені сонця, тепло, вологість та якість повітря та ґрунту. Саме зміни цих показників призводить до різних видів кави та різних смаків. Однак після обсмажування кавових зерен всі ці фактори, навпаки, прагнуть погіршити наш з вами напій.